Яценюк написав Януковичу про мораторій на три роки

Неділя, 7 березня 2010, 21:34

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк пропонує оголосити трирічний мораторій на "загострення питань, що провокують політичне протистояння".

Про це йдеться у його відкритому листі президенту Віктору Януковичу, в якому він виклав своє бачення майбутньої політики України, повідомляє прес-служба Фронту змін.

"Питання української мови, як єдиної державної, повинно залишатися поза політичною дискусією...Поряд з цим наші діти повинні вільно розмовляти іноземними мовами, а російська – знаходитися під захистом держави", - вважає депутат.

Яценюк також зазначив, що "зміна умов та строків перебування Чорноморського флоту РФ в Україні можлива тільки через рішення референдуму". За його словами, на референдумі також мають вирішуватися питання щодо членства України в НАТО та інших військових союзах.

Крім того, депутат заявив: "Україна не може вступати в митний союз з Росією, Білоруссю та Казахстаном, оскільки ці країни не є членами Світової організації торгівлі".

"Проте Україна повинна розпочати переговори щодо створення повноцінної зони вільної торгівлі і двосторонніх проектів співпраці з РФ. Це стосується й інших країн, які є нашими традиційними ринками", - наголосив Яценюк.

Також він підкреслив, що "Україні не потрібен газотранспортний консорціум". "Ми самі здатні справитися із своєю "трубою". Україні потрібна спільна енергетична компанія з країнами ЄС та РФ", - вважає Яценюк.

"Я не закликаю вас відмовитись від ваших політичних зобов’язань, а пропоную конструктивне рішення - перед небезпекою економічного колапсу і заради добробуту і розвитку всієї держави оголосити трирічний мораторій на загострення питань, що провокують політичне протистояння", - наголосив депутат.

Він також підкреслив необхідність запровадження виборчої системи за відкритими партійними списками та ухвалення нової редакції закону про Кабмін, закону про президента та пакету законів щодо судової гілки влади.

"Не виключаю, що слід змінити окремі положення Конституції. Проте такі зміни мають бути затверджені на загальнонаціональному референдумі", - йдеться у листі Яценюка Януковичу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування