Тимошенко радять не захоплюватися націоналістичною риторикою

Вівторок, 9 березня 2010, 08:18

У вівторок, 9 березня, об 11:00 Юлія Тимошенко збирає громадян на віче пам'яті Тараса Шевченка у Києві.
 
Як повідомляє її персональний сайт, Тимошенко запрошує до парку імені Шевченка всіх небайдужих до майбутнього України, "всіх людей, які мають волю, які мають силу продовжити шлях і попрацювати в опозиції".

"Можливо, хтось мене сьогодні підтримує, хтось не підтримує – це нормально для демократичного суспільства. Але я хочу, щоб ви знали: ви на мене можете покладатися – як у владі, так і в опозиції", - заявляє Тимошенко.

Мета цієї акції, як стверджують у БЮТ, - "започаткувати єднання патріотичних, демократичних сил для захисту України, свободи і демократії від антиукраїнської влади".

Між тим, керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко сумнівається в тому, що Тимошенко зможе стати єдиним "магнітом" для всіх опозиціонерів.

"Вона буде найближчим часом найпотужнішою та найактивнішою опозиційною силою. Але не думаю, що саме навколо неї об'єднаються всі сили, опозиційні (президенту Віктору) Януковичу", - вважає він, передає "Німецька хвиля".

На думку Фесенка, Тимошенко робить ставку тепер на національно-демократичні цінності, оскільки "хоче зіграти на ідеологічному протиставленні Януковичу".

Водночас політолог вбачає небезпеку захоплення націоналістичною риторикою, яка, за словами Фесенка, стала однією з причин поразки екс-президента Віктора Ющенка під час останніх виборів.