НУНС повторює, що частково готовий, а Литвин радить вчити математику

Вівторок, 9 березня 2010, 09:35

Більша частина фракції НУНС готова вести переговори про створення коаліції.

Про це на погоджувальній раді заявив лідер фракції НУНС Микола Мартиненко, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що у вівторок в парламенті немає більшості. За словами Мартиненка, "доречно буде сказати, що більшості не було і в попередні роки, це був факт, і це було так".

Разом з тим Мартиненко зауважив, що не можна формувати коаліцію "на індивідуальній основі", як це пропонується змінами до регламенту Верховної Ради.

"Фракція категорично буде виступати проти цього питання. Буде давати на диво мало голосів при голосуванні в другому читанні за цей законопроект", - заявив він.

За словами Мартиненка, якщо законопроект про внесення змін до регламенту ВР буде ухвалений, то фракція НУНС звернеться щодо нього до Конституційного Суду.

Мартиненко заявив, провів з більшістю партій блоку НУНС переговори щодо створення коаліції, і може "констатувати, що більша частина фракції готова вести консультації з даного питання в публічному вигляді".

"Але шляхом неконституційним не можна йти ні державі, ні президенту, тому підтримувати ми цей закон не будемо", - наголосив Мартиненко.

Водночас заступник лідера фракції НУНС Борис Тарасюк зазначив, що здивований позицією Мартиненка.

Тарасюк вважає, що Мартиненко "чинив одноосібно, бо він не представляє думку фракції, заявивши про те, що він погоджується з неіснуванням коаліції". У зв'язку з цим він також запитав, кого ж тоді представляє голова Верховної Ради Володимир Литвин.

У відповідь Тарасюку Литвин зазначив: "Микола Мартиненко представляє фракцію НУНС, а Володимир Литвин представляє Верховну Раду".

"І запам'ятайте, Борисе Івановичу, що коаліція, на превеликий жаль, не змогла проголосувати за голову ВР, і у вас з арифметикою має бути більш-менш повне розуміння", - додав він.

Литвин підкреслив, що в зв'язку з цим він не голова коаліції, а голова ВР. Він запропонував Тарасюку взяти протокол виборів спікера, зазначивши: "А тоді будете просторікувати з цього приводу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування