Симоненко завуальовано звинуватив Януковича в зраді

Вівторок, 9 березня 2010, 15:36

Лідер Компартії Петро Симоненко називає відмову від референдуму про надання російській мові статусу державної зрадою виборців Віктора Януковича.

Так він прокоментував слова президента Януковича щодо розвитку української мови як єдиної державної, повідомляє прес-служба КПУ.

"Відмова від оголошення всеукраїнського референдуму з питань НАТО та надання російській мові статусу другої державної буде означати зраду виборців, які віддали свої голоси за Віктора Януковича на президентських виборах", - заявив Симоненко.

На його думку, "надання російській мові статусу другої державної сприятиме і розвитку літературної української мови, яка останнім часом перетворилася з "солов'їної" шевченківської на брутальну "діаспоро-галичанську".

Симоненко зазначив, що не російська мова несе загрозу Україні і народу. "Загроза виходить від тих, хто сповідує ідеологію ненависті, тобто ідеологію етнонаціоналізму", - заявив він.

На переконання Симоненка, "захищати українську мову треба не від російської, а в першу чергу від ксенофобів і націоналістів різних мастей".

"Які за роки незалежності фактично знищили українське книговидавництво, український кінематограф, знищили українську культуру, забруднили суспільну свідомість, як кажуть в народі, заморською "чернухою та порнухою", - додав лідер КПУ.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...