Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна у цьому році має віддати більше 50 мільярдів

Четвер, 1 квітня 2010, 18:20
Загальні виплати за державними боргами України, які необхідно буде провести в поточному році, становлять 55,9 мільярдів гривень.

Такі дані Мінфіну містяться в національній доповіді "Новий курс: реформи в Україні 2010-2015 років", підготовленому Національною академією наук, повідомляє УНІАН.

У повідомленні зазначається, що 37,3 млрд. грн. треба буде виплатити за внутрішніми боргами, а 18,6 млрд. грн. - за зовнішніми.

Таким чином, наголошується в документі, напружена ситуація з обслуговування зовнішнього корпоративного боргу України в 2010 р. збережеться.

При цьому в доповіді зазначається, що пік розрахунків за борговими зобов`язаннями для України буде в 2013 році.

"Борговий тиск на держбюджет з року в рік посилюватиметься, досягнувши максимального значення в 2013 році, на який припадають основні виплати за кредитами МВФ", - йдеться у документі.

"Проте при незмінності поточного курсу бюджетно-податкової політики надмірне нарощування державного боргу...може спровокувати кризу державної заборгованості вже в 2011-2012", - наголошується у доповіді.

Згідно з документом, "суверенний дефолт, окрім відсікання держави від світових кредитних ринків, матиме ще і такі негативні наслідки, як зменшення обсягів зовнішньої торгівлі, припинення зовнішнього фінансування корпоративного сектора, гальмування внутрішнього кредитного процесу, наростання панічних настроїв на валютному ринку".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування