Віра Іванівна: БЮТ і Янукович хочуть заткнути і приручити місцевих депутатів

Четвер, 1 квітня 2010, 20:17
Конституція не має змінюватися під потреби поточного політичного моменту.

Про це йдеться у заяві глави політради "Нашої України" Віри Ульянченко, повідомляє прес-служба партії.

Вона нагадала, що Верховна Рада направила до Конституційного Суду проект закону про внесення змін до Конституції, яким "пропонується продовжити на рік повноваження не лише наступних, але й нинішніх місцевих рад та сільських, селищних і міських голів".

"Мотиви голосування у депутатів могли бути різними. Хтось хотів підтримати цей політичний хабар від нової влади, хтось навпаки - розраховував, що КС відхилить цю пропозицію з мотивів її неконституційності", - йдеться у заяві.

"Рішення, яке ухвалила Верховна Рада, на жаль, не є першоквітневим жартом. Це початок чергової кампанії з внесення несистемних і непродуманих змін до Основного закону. Такі дії можуть призвести лише до посилення хаосу у державі", - вважає Ульянченко.

За її словами, "дані соцопитувань свідчать, що в суспільстві назріла реальна потреба в оновленні Конституції, яка б усунула суперечності, привнесені в конституційне поле непродуманими і поспішними змінами у 2004, напередодні президентських виборів".

Ульянченко зазначила, що запропоновані зміни продиктовані "бажанням БЮТ заткнути рота місцевій владі, яка перебуває у вкрай скрутному становищі через відсутність бюджету" і "бажанням Віктора Януковича...приручити місцевих депутатів".

"Однак ці бажання аж ніяк не можуть бути підставами для внесення змін до Конституції.
На моє глибоке переконання, Конституція має змінюватися лише системно і відкрито. Ми не маємо повторювати помилки 2004 року", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування