Азаров пропонує МВФ укласти новий "шлюбний контракт"

Четвер, 1 квітня 2010, 21:16
Уряд пропонує укладення нової угоди про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту МВФ Атанасіосом Арванітісом, повідомляє прес-служба уряду.

"Арванітіс відзначив значний поступ у взаєморозумінні сторін, досягнутий під час роботи місії з Мінфіном, Мінпаливенерго, а також значне покращення ситуації з планами виведення "Нафтогазу" на роботу без підтримки з держбюджету", - йдеться у повідомленні.

"Ми вважаємо, що Мінфін на правильному шляху щодо покращення надходжень до бюджету та оптимізації витрат. МВФ готовий надати технічну допомогу для опрацювання заходів з покращення дисципліни надходжень, які враховують успішний світовий досвід", - заявив Арванітіс.

Він зазначив, що місія підтримує намір уряду обмежити дефіцит бюджету в 2010 році 6 відсотками.

У свою чергу Азаров підкреслив, що "стара програма не включала питань реформування економіки, і тому якщо говорити про здійснення реформ протягом кількох років, то доцільно поставити крапку в старій програмі, і почати нову, з новим фінансуванням".

При цьому прем'єр додав, що якщо керівництво МВФ підтримує такий варіант, то уряд готовий до його реалізації.

Керівник місії Європейського департаменту МВФ висловив підтримку щодо підписання нової угоди про співпрацю з МВФ, яка б, за його словами, дала можливість уряду уже розпочати роботу з реалізації стратегічних реформ в економіці, банківській сфері.

"У четвер технічна місія МВФ завершила свою роботу в Києві. На думку керівника місії наступного тижня МВФ буде готовий передати українському уряду проект меморандуму", - йдеться у заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування