Родичі українських моряків пішли за допомогою до Єлизавети ІІ

Понеділок, 12 квітня 2010, 21:38
Родичі українських моряків захопленого піратами судна Asian Glory звернулися за допомогою до королеви Великобританії Єлизавети ІІ.

Про це повідомляє видання "Морський бюлетень - Совфрахт".

"Наші чоловіки і діти перебувають у полоні в жахливих умовах - в одному маленькому приміщенні знаходяться 25 осіб, практично без їжі, для пиття користуються технічною водою; вони позбавлені елементарних санітарних умов, ліжок немає, всі сплять на підлозі", - йдеться у листі родичів моряків королеві.

"Але найстрашніше, що вони зазнають знущань з боку піратів - їх виганяють на палубу під загрозою розстрілу і по годині тримають під дулами автоматів на нестерпній спеці", - йдеться у зверненні.

Родичі моряків повідомили, що "6 березня капітана (судна) відвели від екіпажу, потім екіпажу оголосили, що його розстріляли, і з тих пір більше на судні його ніхто не бачив".

"Ми неодноразово зверталися в компанію Зодіак з проханням якомога швидше звільнити екіпаж, але у відповідь тільки отримували заспокійливі листи і прохання не звертатися у пресу", - йдеться у листі.

"Спочатку ми вірили компанії і виконували всі їхні прохання. Але потім... стало ясно, що для Зодіака головне - гроші, а не життя наших близьких", - заявили родичі моряків.

"Наші моряки чесно працюють на компанію, приносячи їй великий дохід, а заодно й Великобританії у вигляді податків. Благаємо вас допомогти звільнити наших близьких", - підкреслюється у листі.

Як відомо, на судні "Asian Glory" знаходиться 25 членів екіпажу, 10 з яких - громадяни України, які були найняті одеською філією британської компанії-оператора Zodiac Maritime Agencies Ltd.

Судно було захоплено піратами 2 січня 2010 року в Індійському океані в 600 милях від узбережжя Сомалі. Корабель перевозив більше 2 тисяч автомобілів корейського виробництва.

Українська правда