Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не виключає, що Табачника ще приводитимуть до присяги

П'ятниця, 2 квітня 2010, 00:13

В Україні намагаються спровокувати громадянський конфлікт.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Шукаються приводи для конфлікту, для протистояння, для збурення. Шукаються приводи для громадянського конфлікту", - зазначив він.

"Це добре видно на прикладі проблеми міністра освіти і науки. Поставили на голосування - не підтримала Верховна Рада. Зараз знову внесли проект постанови. По віце-прем'єру Семиноженку внесли проект постанови", - заявив спікер.

Як відомо, раніше Верховна Рада не підтримала постанову про відставку міністра освіти та науки Дмитра Табачника. Також у парламенті зареєстрований проект постанови про відставку віце-прем'єра Володимира Семиноженка.

"Я розумію право на таку ініціативу. Але я ініціаторам таких ініціатив говорив: чи не здається вам, шановні колеги, що ви з міністра освіти робите національного героя", - зазначив Литвин.

"При такому підході ще може бути такий час, що будете приводити до присяги у Верховній Раді", - додав він.

Крім того, відповідаючи на питання, чи відповідає система вступу до вищих навчальних закладів викликам сьогодення, спікер заявив: "Не відповідає. І попередня система, яка була, і ця не відповідає".

Також Литвин пропонує обмежити термін перебування на посаді ректорів державних вузів.

За його словами, деякі ректори "державні вузи перетворили в свої власні маєтності.

"Позаводили рідних братів, сватів, кумів, які обійняли посади і вони мають ручну вчену раду і безкінечно себе обирають. Треба обмежити термін перебування на посаді ректора, скажімо, 10 чи 12 років", - вважає спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування