У Франції - скандал з польотами чиновників, який би розсмішив Рудьковського

П'ятниця, 2 квітня 2010, 17:49

Прем'єр Франції Франсуа Фійон заборонив усім членам кабінету користуватися приватними літаками без його особистого дозволу.

Про це пише в п'ятницю французька газета "Вен мінют", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Уряд направив усім міністрам вказівку про те, що відтепер вони мають переважно користуватися "залізничним транспортом, або регулярними авіарейсами".

Крім того, вони повинні обов'язково запрошувати дозвіл Матіньйон (офіційної резиденції прем'єра Франції) для того, щоб літати "бізнес-літаками комерційних авіакомпаній".

Таке розпорядження, зазначає видання, було видано після великого резонансу, викликаного історією з поїздкою держсекретаря Франції з питань співробітництва Алена Жуайанде на Мартініку для участі у міжнародній конференції з надання сприяння у відновленні Гаїті, де в січні стався сильний землетрус.

Повідомлялося, що 22 березня держсекретар вилетів на конференцію на приватному літаку. Політ в обидва кінці обійшовся скарбниці у 116,5 тис. євро.

Жуайанде пояснив свій крок вкрай щільним графіком: 23 березня він повинен був головувати на форумі, а вранці наступного дня брати участь у засіданні ради міністрів у Парижі.

За даними газети, напередодні Фійон запросив до себе держсекретаря в зв'язку з цією історією. Вибачення Жуайанде були прийняті прем'єром. Проте, як роз'яснили в його апараті, відтепер вдаватися до послуг комерційних компаній членам кабінету буде дозволено лише у виняткових випадках.

Від УП: Як відомо, в Україні не раз спалахували скандали навколо польотів держчиновників чартерами за кошти держбюджету, а також навколо використання державного транспорту в особистих цілях.

Так, один з гучних скандалів стався у 2008 році навколо польоту тоді міністра транспорту Миколи Рудьковського разом з однією з колишніх міс Україна за маршрутом Київ-Париж-Київ за кошти Держбюджету.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу стосовно Рудьковського за розтрату майна в особливо великих розмірах, йому було пред'явлено звинувачення, проте досі він не поніс покарання.

Також відомий факт польоту тодішнього спікера Олександра Мороза літаком авіакомпанії "Україна" за кошти Держбюджету на футбол разом з родиною та колегами по партії.

Цей факт також не спричинив відставки спікера або якихось інших санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...