В ПР визнали, що "кнопкодави" – це їх традиційний метод

Вівторок, 27 квітня 2010, 11:53
 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов переконаний у чистоті процедур голосування по ратифікації угоди щодо ЧФ РФ.

Про це він сказав, відповідаючи на закиди опозиції щодо фальсифікації процедури голосування.

"Ні для кого не є секретом, що депутати голосують узгоджено за рішенням фракції. Тому частина депутатів здійснювала захист президії, щоб вона могла працювати, і інша частина працювала безпосередньо на робочих місцях", - зазначив він.

"Це цілком відповідає тому регламенту, який існує сьогодні у Верховній раді, а також нашим традиційним методам роботи", - зазначив він.

На питання, чи не соромно тим його колегам з фракції, які порвали національний прапор, котрим було накрито опозиційні сектори, Єфремов відповів:

"Наші депутати нічого не рвали, вони звільняли робочі місця для того, щоб сісти і проголосувати. А от чи соромно нашим колегам під національним прапором псувати державне майно і перешкоджати народним депутатам у здійсненні повноважень - у цьому є питання. І я думаю, не лише для нас а і для правоохоронних органів", - зазначив він.

Він повідомив, що опозиціонери "забивали гнізда для голосування картонними картками і заливали клеєм".

"Але діяти протиправно ми не хотіли. А тоді, коли колеги перейшли до неприйнятних форм поведінки у залі, звичайно це викликало відповідні дії у наших депутатів", - сказав він.

Як відомо, під час голосування за ратифікацію угоди, велика частина депутатів від партії регіонів знаходились біля президії ВР. Однак їхні картки проголосували.

"Українська правда"