Людину Тягнибока викликали на допит за "антифлотську" акцію під Радою

Четвер, 29 квітня 2010, 14:31

Заступника голови Всеукраїнського об‘єднання "Свобода", журналіста Андрія Мохника викликали на допит у карний розшук МВС.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", його було викликано на допит 29 квітня.

"Підставою для виклику стало те, що 27 квітня Андрій Мохник був одним із організаторів мирної акції протесту проти ратифікації зрадницької угоди Януковича щодо продовження терміну перебування на території України Чорноморського флоту РФ", - сказано в повідомленні.

ВО "Свобода" розцінює допит як "спробу залякування, вчинення політичного та морального тиску на одного з лідерів "Свободи" у зв‘язку з активною і безкомпромісною позицією об‘єднання по відношенню до влади".

"Ця подія, безперечно, є однією з ланок ланцюга українофобської політики режиму Януковича, для якого кожна людина, котра розмовляє українською, поважає Конституцію і закони України, захищає незалежність і суверенітет держави - є небезпечним злочинцем", - заявляє "Свобода".

"Фактично сьогодні для режиму Януковича злочинцем став кожен українець", - вважає об'єднання, лідером якого є Олег Тягнибок.

"Свобода" зазначає, що раніше Центр громадських зв‘язків ГУ МВС у Києві "брехливо" звинуватив журналістів і громадських діячів, зокрема й Мохника, у використанні нецензурної лайки та погромі виставки в "Українському домі".

"Ми не здивуємося, якщо і цього разу МВС заявить про те, що саме Андрій Мохник застосовував сльозогінний газ та бив гумовими кийками мирних демонстрантів", - попереджає об'єднання.

"Свобода" вимагає від МВС "припинити ганебну практику фабрикування звинувачень, використовуючи брехливі звинувачення у порушенні громадського порядку та лайці в публічних місцях".

"Якщо членів Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" переслідують за намагання захистити Конституцію України, державний суверенітет, незалежність - просимо пред‘являти відповідні звинувачення. Тоді Центр громадських зв‘язків має у своїх повідомленнях зазначати, що бути українцем - це державний злочин", - заявляє ВО.

"Свобода" заявляє, що влада намагається розкрутити "маховик політичних репресій" - але це "лише пришвидшать її кінець".

"Свобода" зазначає, що під час акції протесту 27 квітня "в наслідок неправомірних дій міліції травми та опіки різних ступенів отримали 43 мирних демонстранти від ВО".

"Українська правда"