Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі змінилися візові правила

Понеділок, 5 квітня 2010, 15:01
У понеділок набув чинності новий Візовий кодекс Євросоюзу.

Як заявив посол з особливих доручень МЗС Сергій Альошин, цей документ містить ряд важливих положень, які напряму стосуються громадян України, повідомляє УНІАН.

Зокрема, можливість безпосередньо звертатися до консульських установ, чітку процедуру оскарження рішення консульського працівника, можливість апеляційного оскарження.

Дуже важливим, за словами Альошина, є положення кодексу про необхідність гідного і адекватного ставлення до заявника з боку персоналу консульства.

Він зазначив, що міграційно-візові відносини між Україною і ЄС регулюються угодою про спрощення оформлення віз, а новий Візовий кодекс ЄС застосовуватиметься у випадках, які напряму цією угодою не регулюються.

"Таким чином, якщо щодо громадян України будуть спроби застосувати норми саме Візового кодексу, звичайно, є підстави такі підходи оскаржити", - сказав він.

У свою чергу, директор Європейської програми міжнародного фонду "Відродження" Ірина Солоненко заявила, що на українців, зокрема, не розповсюджуватиметься вимога про біометричні паспорти, і необхідність вносити до паспорту відбитки пальців, повідомляє Німецька хвиля.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...