Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці вирішили їхати в Донецьк, щоб Україна була єдиною

Понеділок, 5 квітня 2010, 19:39
Дипломатичні установи Німеччини хочуть посилити проєвропейський настрій на сході України.

Саме тому генконсульство ФРН в Україні відкрили саме у Донецьку.

Як повідомив "Німецькій хвилі" посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот, на тему того, де саме має з'явитися нове генконсульство Німеччини, дискутували дуже довго.

При цьому враховувалося питання візової доцільності, а також прагнення посилити європейське мислення на сході України.

"Ми хочемо бачити Україну єдиною, і тому вирішили, що йдемо до Донецьку. Я впевнений, що це не зашкодить добрим економічним відносинам Німеччини з заходом України", - підкреслив посол.

Крім того, за словами дипломата, у Львові розміщені консульства інших країн Шенгенської зони, тому, проблеми з шенгенськими візами не повинні виникати.

Нове генконсульство в Донецьку в повну силу має запрацювати до наступної осені, повідомив Гаймзьот. У ньому планують видавати близько чверті всіх віз. Тільки за минулий рік громадяни України отримали 130 тисяч віз до Німеччини.

Як повідомила керівник консульсько-правового відділу посольства ФРН в Україні Крістіане Гульманн, за два останні роки кількість відмов українським громадянам не змінилася - це приблизно 10%.

При цьому кожен має право оскаржити рішення про відмову, але на практиці його використовують рідко.

У рамках виконання угоди між ЄС і Україною про спрощення візового режиму Німеччина намагається видавати більше безкоштовних і довгострокових віз. Кожна п'ята видана в Україні віза є довгостроковою: на рік, два чи п'ять років. Переважно це ділові та гостьові візи.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування