Суддя-"колядник" припинив голодування із закінченням Посту

Вівторок, 6 квітня 2010, 13:54


Екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич на Великдень, 4 квітня, припинив голодування.

Про це повідомила УНІАН прес-секретар групи адвокатів Зварича Тетяна Турчина.

За її словами, архієпископ Української автокефальної православної церкви, отець Макарій, який є духовним наставником Зварича, переконав ув'язненого екс-суддю, який перебуває у Львівському СІЗО, припинити голодування.

За словами прес-секретаря, сам Зварич стверджує, що голодовка зміцнила його дух, і тепер "він готовий продовжувати боротьбу".

Як відомо, наприкінці 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти на той час голови Апеляційного адміністративного суду Львова Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду співробітники СБУ і Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

30 грудня 2009 року заступник генпрокурора Віталій Щоткін заявив, що Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно Зварича по 8 епізодах одержання хабарів.

11 січня 2010 року адвокат екс-судді Руслана Юхименко повідомила, що Зварич разом зі своїми адвокатами почав ознайомлюватись із матеріалами кримінальної справи проти нього, яка налічує близько 70 томів.

З 20 січня Зварич оголосив безстрокове голодування "на знак протесту проти свавілля, беззаконня" високопосадовців: тодішнього президента Віктора Ющенка, генпрокурора Олександра Медведька та його заступників, а також тодішнього голови СБУ Валентина Наливайченка.

25 лютого цього року повідомлялося, що Ігор Зварич за 35 днів перебування на одній лише воді "з крана у своїй камері" у Львівському СІЗО втратив 14 кілограмів ваги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування