Януковича впіймали на церковній нетолерантності

Вівторок, 6 квітня 2010, 14:15

Партія "За Україну!" стурбована Тим, що президент Віктор Янукович демонструє підтримку лише православнй церкві Московського патріархату.

На думку партії такі дії "не сприяють єднанню й порозумінню українських церков та християн, що належать до різних конфесій".

"Янукович та його оточення з першого дня перебування при владі демонструють цілковиту підтримку єдиній церковній інституції - Українській православній церкві Московського Патріархату", - йдеться у заяві.

соратники В'ячеслава Кириленка нагадують, що вже в день інавгурації Янукович отримав благословення виключно від Московського Патріарха Кіріла, якого було спеціально для цього запрошено до Києва.

"Великодні свята засвідчили, що президент і надалі продовжує плутати свою приналежність до церкви Московського Патріархату, на яку він має право як громадянин, зі своєю роллю і статусом глави незалежної української держави", - йдеться в заяві.

"Янукович разом з численним оточенням відвідав великоднє богослужіння виключно в УПЦ Московського Патріархату. При цьому президент проігнорував Службу Божу в Українській Православній Церкві Київського Патріархату, Українській Автокефальній Православній Церкві та Український Греко-Католицькій Церкві, чим не сприяв зміцненню поваги до всіх українських церков та порозумінню християн різних конфесій", - наголошують у партії.

"За Україну!" розцінює такі дії президента Януковича як "прагнення зупинити діалог щодо об'єднання різних гілок українського православ'я в Єдину Помісну Православну Церкву, що розпочався останнім часом".

"Такі дії - ланка одного ланцюга поруч з наступом нинішньої влади на українську мову, національну пам'ять, культуру, освіту, політичний та економічний суверенітет України", - наголошують у партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News