Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман радить вчитися у Януковича, як правильно молитися

Вівторок, 6 квітня 2010, 16:27
 

Президент Віктор Янукович поважає право кожної людини на свободу віросповідання, але залишається вірним тій церкві, до якої він належить від народження.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в інтерв'ю "Інтерфакс Україна".

"І рік тому, і п'ять років тому Віктор Федорович (Янукович) був на Пасхальному богослужінні в Києво-Печерській Лаврі. У цьому році прийшов також, і в наступному році прийде. І не треба робити з цього політику", - сказала вона.

При цьому Герман підкреслила, що "дуже важливо, коли людина залишається відданою своїм переконанням, своїм духовним цінностям незалежно від займаної посади".

"І саме цьому у Віктора Януковича деяким треба навчитися", - підкреслила вона.

Крім того, Герман нагадала про те, що в Україні церква і релігійні організації відокремлені від держави, "і наміри одержавлення церкви, втручання у церковне життя та створення єдиної помісної церкви за допомогою президента", є прямим порушенням Конституції.

"Як гарант Конституції, президент України ніколи не втручався у справи церкви. Як вірний Українській православній церкві, він завжди від народження належав саме цій церкві. І, як людина, Віктор Янукович має право ходити в той храм, до якого належить його душа і серце", - сказала вона.

Герман вважає, що не можна забирати це право у Януковича тільки тому, що його обрали президентом України.

"Тому що президенти приходять кожен у свій час, кожен у свій час іде, але є вічні цінності. Віктор Янукович не змінює віру в залежності від посади, яку він займає", - сказала вона.

Водночас Герман зазначила, що президент в питаннях своєї віри нічого не демонструє, не підкреслює і поводиться, "як завжди".

Як відомо, раніше партія "За Україну!" висловила стурбованість тим, що Янукович демонструє підтримку лише православній церкві Московського патріархату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування