В БЮТ кажуть, що збільшення коаліції залежить від позиції Тимошенко

Вівторок, 6 квітня 2010, 16:39
 

Депутат від БЮТ Сергій Власенко наголошує, що від керівництва Блоку, фракції БЮТ і партії "Батьківщина" залежатиме, скільки депутатів увійдуть до коаліції у парламенті.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН, коментуючи висловлювання голови Верховної Ради Володимира Литвина щодо можливості збільшення до кінця квітня коаліції до 260 депутатів.

За словами Власенка, цей сценарій може здійснитися, якщо керівництво БЮТ, фракції і партії "Батьківщина" буде бездіяльним.

"Якщо це буде спостерігальницька позиція, то підґрунтя для таких заяв є, хоча, можливо, не у такій кількості. Але якщо ж у партії будуть проведені активні дії з аналізу тих проблем, які є, з аналізу ситуації, якщо будуть знайдені якісь креативні рішення, то, я думаю, ми можемо говорити про те, що цього не відбудеться", - зауважив він.

На думку Власенка, керівництво має "дуже ретельно проаналізувати мотиви, з яких люди прийняли для себе рішення у той чи інший спосіб співпрацювати з діючою владою".

"Треба проаналізувати ці мотиви, треба накласти їх на решту фракції, і тоді можна буде зрозуміти, хто під ці мотиви попаде, а хто не попаде", - сказав депутат.

За його словами, у даній ситуації лідерам партії, блоку і фракції потрібно на випередження працювати з такими людьми, але не задля того, щоб вмовити їх залишитися в опозиції.

На думку Власенка, головним завданням Юлії Тимошенко є спілкування з кожним із депутатів, зокрема, з тими, хто "міг би потенційно розглядати для себе якісь пропозиції від влади", з тим, щоб "можна було конструктивно відпрацювати підходи, знявши ті питання, які до них або в них є, таким чином залишивши їх ідеологічно в опозиції".

Він заявив, що йому не подобається саме слово "чистка" партійних лав. Водночас Власенко наголосив, що у партії має відбутися процес оновлення.

За його словами, необхідне введення нових людей у партійні структури як "Батьківщини", так і БЮТ, у тому числі на місцях, особливо "в переддень місцевих виборів". "Треба оновлювати команду в цілому, але мова не йде про те, щоб утримувати людей у партійних структурах", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, 5 квітня Тимошенко заявила, що в її команді розпочинається велика чистка.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування