Янукович не потерпить безладу у Богатирьової

Вівторок, 6 квітня 2010, 17:07

Президент Віктор Янукович взяв під особистий контроль діяльність апарату РНБО.

За його словами, у найкоротші терміни Рада нацбезпеки повинна стати ефективно працюючим органом, що координуватиме роботу влади у відповідній сфері.

На цьому наголосив президент Віктор Янукович, відкриваючи у вівторок засідання оновленого складу РНБО, повідомляє прес-служба президента.

"РНБО у найкоротші терміни має перетворитися на дієздатний орган, що координує роботу влади у секторі безпеки та оборони. Імітація роботи чи її ігнорування - неприпустимі. Усі, хто за посадою входять до складу Ради, зобов'язані брати активну і регулярну участь в її діяльності", - наголосив президент.

Янукович констатував: за останні роки діяльність РНБОУ мала фрагментарний і несистемний характер.

"З одного боку, криза влади і протистояння президента та уряду фактично нівелювали роботу Ради як координаційного органу. З іншого, непослідовність політичного курсу, особливо в питаннях зовнішньої політики, перетворили РНБО на другорядну і маловпливову структуру", - зазначив президент.

Президент, зокрема, нагадав про "відчутні процеси деградації Української армії, відсутність системного національного моніторингу екологічних і техногенних загроз, критичний стан сфери соціальної безпеки, яскравим свіченням чого стала епідемія свинячого грипу, зав'язана на політиканстві та нескоординованості дій влади".

"Безладу тут бути не може", - підкреслив Янукович, водночас висловивши упевненість, що РНБО має для наведення тут порядку цілком достатньо законодавчо визначених повноважень.

Президент наголосив, що як голова РНБО бере під особистий контроль роботу секретаріату Радбезу. "Фаховість і відповідальність, деполітизація роботи та подолання бюрократизації - це мої головні вимоги. Я буду вимогливим до кожного", - резюмував Янукович. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...