У Азарова скаржаться на "непідйомні" російські ціни

Вівторок, 6 квітня 2010, 18:50
Без зміни ціни на російський газ Україні буде дуже важко виходити з кризи.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, повідомляє його прес-служба.

За словами Клюєва, якщо існуюча ціна на газ - 300 доларів за тисячу кубометрів - збережеться для України і надалі, то промислові підприємства будуть неконкурентоспроможні.

"І, виходячи з цього, нам буде дуже важко виходити з кризи", - сказав він.

"Той контракт, який підписала Тимошенко щодо газу в минулому році, це дуже важкий контракт як в цілому для економіки України, так і для промислових підприємств, зокрема", - підкреслив перший віце-прем'єр.

"Особливо складно - хімічній галузі, гірничо-металургійному комплексу та житлово-комунальному господарству", - заявив Клюєв.

За його словами, ті ціни, які зараз виставляються Україні, "це непідйомні ціни".
 
Перший віце-прем'єр заявив, що ціна на газ впливає не тільки на зростання промислового виробництва, але і на стабілізацію всього паливно-енергетичного комплексу, зокрема, фінансовий баланс НАК "Нафтогаз".

Клюєв зазначив, що після візитів президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова до Москви створена робоча група, і на рівні експертів йдуть переговори про зміну умов контракту.

Він також повідомив, що уряд зараз робить все, щоб пом'якшити наслідки зростання ціни на газ для промислових підприємств.

"Ми продовжили пільги для хімічної промисловості і гірничо-металургійного комплексу по електроенергії та залізничним тарифам. Ми зараз також проводимо низку інших заходів для підтримки базових галузей промисловості", - сказав чиновник.
 
Клюєв висловив надію, що коли буде закінчений переговорний процес на рівні експертів, "ми підведемо переговори до завершальної стадії - підписання конкретних документів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування