Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ проведе "велику чистку" всюди. Більшості на зміну Конституції не буде?

Середа, 7 квітня 2010, 11:26


Чистки в БЮТ торкнуться не лише фракції у Верховній Раді, а й у радах на місцях.

Про це сказав депутат від БЮТ Володимир Бондаренко в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

"Мова йде про велику "чистку". А це значить, що всі структури БЮТ - а це не тільки центральні, зокрема Верховна Рада, - а й велика кількість місцевих рад, які потребують не тільки нового погляду на роль опозиції, а й тих фракцій, які є більшістю у сільських і обласних радах", - сказав він.

"Там ішли процеси і раніше, коли виникали розбіжності у тому, як іти далі. Дехто з них виявився пристосуванцем, перетворився на людей, які займалися, насамперед, своїми проблемами, земельними і майновими питаннями", - зазначив Бондаренко.

"Під час виборів ці проблеми були трохи пригальмовані. Але тепер стало зрозуміло, що ті люди, які дійсно використовували БЮТ як політичну структуру для своїх власних цілей, їх треба позбавлятися. Можливо, це потрібно було зробити раніше, але це треба робити обов'язково, адже попереду дуже нелегкі часи", - додав він.

На запитання, чи йдеться про людей в тих регіонах, де Юлія Тимошенко невдало виступила на президентських виборах, депутат відповів: "Йдеться про всю Україну".

"Але, якраз, де був найбільш успішний результат, сталося так, що в деяких областях, зокрема, Київській, Сумській і деяких інших регіонах, у списку тих, хто претендував на депутатство у списку Юлії Тимошенко не вистачило людей, щоб заповнити вакансії у зайнятій позиції. Тобто було взято таку кількість відсотків на виборах, що не вистачило кандидатів. Ніхто не очікував такого результату", - сказав він.

"Безумовно, формування таких списків не було дуже ретельним. Перші позиції займали дійсно віддані партії люди. А там "хвости" формувалися, навіть не розраховуючи на такий результат. І сьогодні це проявилося", - додав Бондаренко.

Коментуючи перехід свого соратника Андрія Портнова на роботу в адміністрацію президента Віктора Януковича, він сказав:  

"Андрій Портнов конфліктував із другою правничою групою у блоці, до якої свого часу належав Василь Онопенко, поки не став головою Верховного суду. Це також Корнійчук. Але це не було причиною переходу, тому що він конфліктував з ними".

"Портнов був прихильником створення ще минулого року великої коаліції. Так званої "ширки". Тоді він зрозумів, що у блоці більшість не поділяє такої позиції. Можливо, йому стало зрозуміло, що нинішня влада заблокувала діяльність всіх правоохоронних структур", - пояснив Бондаренко.

На запитання щодо прогнозу, скільки ще депутатів фракції БЮТ перейде до коаліції, крім тих, що вже зробили це, Бондаренко відповів: "Такої цифри ніхто сьогодні не назве".

"Єдине можна сказати, що та кількість депутатів від БЮТ, які заявили, що ні за яких обставин не збирається покидати блок, достатня, аби не допустити створення більшості у 300 голосів і ухвалювати конституційні рішення", - запевнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...