Литвин закликає колег у СНД дружно боротися з "героїзацією фашизму"

Середа, 7 квітня 2010, 13:31

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає неприпустимими спроби представити нацизм у героїчному світлі в низці країн колишнього СРСР.

Про це він сказав, виступаючи в Петербурзі у середу на міжнародній парламентській конференції, присвяченій ювілею Перемоги у Великій Вітчизняній війні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми змушені сьогодні, у 65-ую річницю, думати про модельний закон для Співдружності (СНД) про протидію героїзації фашизму", - сказав Литвин.

Він відзначив видатне значення Перемоги у Великій Вітчизняній війні для України.

Разом із тим, за словами українського спікера, суперечлива історія війни потребує досліджень і точних оцінок, але цим повинні займатися не політики, а вчені-історики.

"Ми точно дотепер не знаємо кількість втрат України у війні. Називаються різні цифри: від 7 до 10 мільйонів, від 13 до 17 мільйонів", - сказав Литвин.

Він також не погодився з тими, хто, на його думку, незаслужено намагається принизити значення Перемоги для України й українського народу.

"Перемога допомогла вирішити територіальні проблеми, і Україна була оформлена в її нинішній території", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування