Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник хоче змінити "гальмо" на "каталізатор"

Середа, 7 квітня 2010, 20:10
Гуманітарні питання можуть стати каталізатором розвитку українсько-російських відносин.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник під час третього засідання підкомітету з питань гуманітарної співпраці українсько-російської міждержавної комісії в Москві, повідомляє УНІАН.

"Мені б хотілося, щоб з кількох підкомітетів комісії наш був найпліднішим і змінив недавню характеристику: "чутливий" і "подразник", "гальмо" в українсько-російських відносинах на характеристику: "каталізатор" цих відносин", - сказав він.

Табачник зазначив, що українська делегація привезла "великий і позитивний порядок денний пропозицій", які стосуються питань співпраці не лише на макрорівні, але й конкретні пропозиції.

"Ми б хотіли повернутися до тих домовленостей, які б допомагали зближувати та інтегрувати освітній і науковий простір", - сказав міністр.

Він зокрема висловив побажання, щоб країни повернулися до проведення Днів освіти і науки України в Росії в кількох містах, і дзеркального проведення Днів науки і культури Росії в Україні.

За його словами, делегація привезла "великі і цікаві пропозиції в галузі охорони здоров`я, культури, архівної справи".

У свою чергу, міністр освіти Росії Андрій Фурсенко висловив побажання, щоб комісія зробила кроки, які б привели "до інтеграції науки і освіти двох країн".

"Я думаю, що і в Україні, і в Росії цього чекають і до цього повною мірою готові", - сказав Фурсенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування