Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киргизька опозиція взяла владу

Середа, 7 квітня 2010, 21:11

Опозиція контролює владу в Киргизії.

Про це заявила глава сформованого в середу уряду народної довіри, екс-глава МЗС країни Роза Отунбаева, повідомляє Інтерфакс.

"Владу у республіці контролює опозиція. Президент республіки (Курманбек Бакієв) знаходиться невідомо де", - сказала вона.

Отунбаева додала, що представники опозиції поки не будуть формувати кабінет міністрів: "Ми розподілили між собою ключові напрями і будемо виконувати завдання, щоб забезпечити стабільність ситуації".

Крім того, сайт "Фергана.ру" з посиланням на власні джерела повідомляє, що літак президента Киргизії вилетів увечері в середу в невідомому напрямку.

Сайт зазначає, що не вдалося уточнити, хто саме знаходиться на борту і чи є серед тих, хто вилетів, президент Бакієв, так як "президентська охорона мінімізувала кількість співробітників аеропорту, допущених до підготовки літака до вильоту".

Крім того, директор бюро судово-медичної експертизи міністерства охорони здоров'я Киргизії Табалдієв Матисаков заявив, що в морзі Бішкеку, станом на 20:00 за Києвом, перебувають 47 тіл загиблих при безпорядків.

За його словами, "тіла загиблих ще будуть прибувати", повідомляє агентство "24.kg".

У свою чергу, міністерство закордонних справ України закликало сторони конфлікту в Киргизії припинити насильство.

"В Україні з глибоким занепокоєнням сприймають триваючу ескалацію напруги в Киргизькій республіці. Особливу стурбованість викликає той факт, що в результаті зіткнень загинули люди", - йдеться на сайті МЗС.

"Закликаємо представників сторін конфлікту до припинення насильства і вирішення існуючих проблем мирними засобами", - наголошується у заяві.

Український МЗС також рекомендував громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Киргизії до остаточної нормалізації ситуації в цій країні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...