Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Киргизії подає у відставку. Створюється комітет на його підтримку

Четвер, 8 квітня 2010, 11:34
 

Президент Киргизії Курманбек Бакієв подає у відставку.

Про це в четвер повідомляє "Фергана.Ру" з посиланням на губернатора Джалал-Абадської області Кошбая Масирова, який заявив про це на мітингу.

"Але ми не дамо в образу свого сина", - заявив губернатор, маючи у виді джалал-абадське походження Бакієва.

На даний час у місті створюється комітет із захисту Курманбека Бакієва.

Фото Фергана.ру  

Також Масиров повідомив, що виступ Бакієва очікується на мітингу в південному киргизькому місті Джалал-Абаді, куди він полетів напередодні зі столиці.

У  той же час у столиці Киргизстану продовжується розгарбування Будинку уряду. З вікон з південної сторони "Білого дому" валить чорний дим.

Також розграбовані магазини і музей образотворчого мистецтва.

Фото KG. Photo Sources  

В дворі зібралося 3-4 тисячі осіб. У деяких місцях виникають дрібні сутички в боротьбі за майно, яке витягується з Будинку уряду.

У будинку парламенту зібралося близько 3 тисяч осіб, які вимагають зустрічі з лідерами опозиції. Вони окупували усі входи в Жогорку Кенеш і хочуть, щоб тимчасовий уряд роз'яснив ситуацію в країні.

 

На зустріч із мітингувальниками вийшли Роза Отунбаєва, Омурбек Текебаєв, Ісмаіл Ісаков і низка опозиціонерів, що намагаються говорити, але їх не чутно.

Також Отунбаєва розповіла, що декретом тимчасового уряду парламент буде розпущений. Також припиняється діяльність ЦВК до прийняття нового Кодексу про вибори. Усі міністерства і відомства будуть працювати під керівництвом тимчасового уряду в найближчі півроку. 

Отунбаєва також заявила, що "у Киргизії тимчасовий уряд чекає реакції сусідніх держав".

За її словами, поки свою підтримку новій владі висловила лише Росія. "За це ми їй дуже вдячні. Що стосується сусідів по регіону, їхня реакція поки невідома", - сказала Отунбаєва.

На питання про те, наскільки обґрунтовані чутки про фінансування акцій протесту російською стороною, Отунбаєва відповіла, що їй про це нічого не відомо.

Кількість загиблих у зіткненнях досягло 74 осіб, 400 госпіталізовані. З тіл поранених витягали свинцеві кулі від автоматів і снайперських гвинтівок. 

У той же час ЗМІ повідомляють, що Казахстан і Узбекистан закривають кордони з Киргизією.

А в Узбекистані за вказівкою влади події, що відбуваються в сусідній Киргизії замовчуються всіма республіканськими ЗМІ.

Українська правда за матеріалами "Фергана.Ру", 24.kg, Аkipress

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування