Опозиція буде домагатися відставки суддів КС за неконституційних "тушок"

Четвер, 8 квітня 2010, 15:15


Рішення Конституційного Суду щодо легітимності чинної коаліції ставить регламент Верховної Ради вище за Конституцію.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам у четвер міністр опозиційного Кабміну Роман Зварич (НУНС).

Він нагадав, що КС ухвалив дане рішення на противагу своєму ж попередньому, а крім того користувався при його ухваленні Регламентом Верховної Ради, незважаючи на те, що у КС знаходиться подання щодо конституційності деяких статей Регламенту.  

Зварич також нагадав, що КС ще не ухвалив рішення за поданням щодо Регламенту.

"Виявляється, що тепер Регламент Верховної Ради є вищим за Конституцію України", - сказав опозиційний депутат.

Водночас, Зварич не зміг відповісти на запитання, яким чином опозиція протидіятиме виконанню даного рішення і якими взагалі будуть її подальші дії.

У свою чергу, представник БЮТ у КС Олена Шустік заявила, що наступної середи опозиція має намір створити спеціальну слідчу комісію, результатом діяльності якої має стати відставка тих суддів КС, які підтримали відповідне рішення.

"Ми вважаємо, що 11 суддів не мають права носити це високе звання, і наступної середи під час засідання Верховної Ради ми будемо ставити питання про створення спеціальної слідчої комісії щодо вивчення мотивів та підґрунтя для винесення суддями завідомо неправосудного рішення з метою відсторонення таких суддів від посад", - сказала вона.

Як відомо, у  четвер, 7 квітня, Конституційний Суд оприлюднив рішення, яким визнав право депутатів входити до коаліції, навіть якщо вони не є членами фракцій, які її сформували. Таким чином КС визнав чинну коаліцію законною.

Раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла про те, що суддів КС підкупили, щоб вони ухвалили саме таке рішення.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування