Ющенко після КС жалкує, що вже не може нікого розігнати

Четвер, 8 квітня 2010, 15:30

Віктор Ющенко обурений тим, що КС повністю переглянув свою позицію щодо формування коаліції.

Про це йдеться в його коментарі, поширеному прес-службою.

За його словами, "рішення Конституційного Суду щодо визнання правомірності формування парламентської коаліції, використовуючи корупцію, на жаль, засвідчило: сьогодні не існує державного арбітра, який стояв би на сторожі духу і букви Конституції України, непорушності прав і свобод її громадян".

Ющенко нагадав, що Конституційний Суд фактично з точністю до навпаки переглянув власне ж рішення від 17 вересня 2008 р., де однозначно сказано: "...словосполучення "коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України"... слід розуміти як сформоване на встановлених Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України засадах об'єднання за результатами виборів кількох депутатських фракцій".

"Спроби перекреслити попереднє рішення КСУ 2008 р. з мотивів внесення змін до регламенту Верховної Ради України не витримують критики. Адже це закон про регламент має узгоджуватись із Конституцією, а не навпаки", - відзначив він.

За словами Ющенка, Конституція не може підганятися під потреби поточного моменту політичними рішеннями. "Інакше в України буде не лише коаліція "тушками", а й Конституція, в яку домалюють потрібні комусь норми", - цитує його прес-служба.

"У 2007 р., коли та ж Партія регіонів у подібний спосіб намагалась сформувати конституційну більшість в українському парламенті, я, не вагаючись, припинив ці антиконституційні дії, розпустивши Верховну Раду", - нагадав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування