Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає звільнити людей Фірташа з газових Клондайків

Четвер, 8 квітня 2010, 15:39


Опозиція вимагає звільнення керівників дочірніх компаній НАК "Нафтогаз України", а саме "Укртрансгазу" та "Укргазвидобування".

Про це йдеться у постанові опозиційного уряду про енергетичну безпеку, ухваленій на його засіданні у четвер.

Опозиційний міністр ПЕК Олександр Гудима, виступаючи на засіданні опозиційного уряду, заявив:

"Коли ми говоримо про кричущі призначення, які відбулися одночасно з відтермінуванням закону про корупцію, коли на ключові посади керівників державних монополій призначаються менеджери з імперії пана Фірташа - "РосУкрЕнерго" - то це означає, що якщо такі призначення не будуть відкликані, то ми починаємо з глобальної корупції, яка підриває основи енергетичної безпеки".

Крім того, постановою опозиційного уряду передбачено протест опозиції проти планів прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо повернення на український газовий ринок "Укргазенерго" (дочірня компанія "РосУкрЕнерго").

На думку Гудими, нещодавнє рішення Стокгольмського суду на користь РУЕ "є шантажем групи Фірташа до Азарова та Януковича з метою повернення на український ринок "Укргазенерго".

Крім того, у постанові опозиційного уряду сказано, що опозиція вважає недопустимими будь-які дії президента, уряду та коаліції, спрямовані на законодавчу зміну статусу української газотранспортної системи.

За словами Гудими, Україна й Росія "серйозно розглядають пропозицію щодо так званого білоруського варіанту, щоб в обмін на 10-річний період (пільгових цін на газ для України) віддати "Газпрому" 50% власності ГТС".

Нинішні керівники "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" Сергій Винокуров і Юрій Борисов до цього працювали в компанії Дмитра Фірташа "Остхем Україна".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...