Фельдман відсудив у України тисячі євро

Четвер, 8 квітня 2010, 16:37
Екс-глава банку "Слов'янський" Борис Фельдман відсудив у України 8 тисяч євро в Європейському суді з прав людини.

Про це йдеться в опублікованому в четвер рішенні суду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд зобов'язав Україну виплатити Фельдману гривневий еквівалент 8 тисяч євро за проведення несправедливого судового процесу.

"Українська влада порушила статті Європейської конвенції про право на свободу та особисту недоторканність та право на справедливий судовий розгляд", - зазначається в рішенні.
   
На думку європейських суддів, повторне слухання або перегляд справи у разі надходження відповідної заяви можуть виправити виявлені порушення.

Фельдман у своїх позовних заявах, поданих до Європейського суду в листопаді 2000 року та вересні 2004 року, оцінював свій матеріальний збиток у 437 мільйонів євро, моральний - 5 мільйонів, а також вимагав виплати 66,2 мільйонів євро інших витрат.

Як відомо, кримінальна справа відносно банкіра була порушена у 2000 році.
 
Артемівський районний суд Луганська у 2002 році визнав Фельдмана винним у розкраданні 7,4 мільйонів гривень і в ухилянні від сплати податків на суму понад 1 мільйон гривень, та засудив до 9 років позбавлення волі з конфіскацією.

Проте потім суддівська колегія Верховного суду скасувала звинувачення в частині ухиляння від сплати податків, а також пом'якшила покарання з 9 до 5 років позбавлення волі за статтею за розкрадання майна в особливо великих розмірах.

У червні 2004 року Фельдман був достроково звільнений з в'язниці після того, як відбув половину терміну позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування