"Хірурги" з Банкової збираються реанімувати економічний організм

Четвер, 8 квітня 2010, 17:09
Програма економічних реформ має бути підготовлена до 22 травня.

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін у четвер на семінарі-нараді представників регіональних комітетів з економічних реформ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"22 травня ми повинні завершити доопрацювання програми економічних реформ. У зв'язку з цим президент очікує від всіх губернаторів якнайшвидшого початку роботи", - уточнив Льовочкін.

"Завдання на даному етапі: напрацювати, виходячи з регіональної специфіки, пропозиції до програми реформ, які обов'язково мають бути в ній враховані, і почати розробку регіональної програми реформ в кожному регіоні", - сказав він.

Льовочкін нагадав, що країна перебуває у важкому економічному становищі і тільки рішучі дії здатні вивести її з кризи.

"Тільки рішуче, зважене і точне хірургічне втручання може повернути до повноцінного життя економічний організм. Тільки через реформи ми можемо вийти з кризи сильнішими і зробити якісний ривок вперед", - зазначив він.

У свою чергу, виконавчий секретар комітету з економічних реформ, перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова заявила, що до 22 травня також має бути підготовлений і перший пакет відповідних законопроектів.
   
Вона підкреслила, що ці законопроекти будуть внесені до парламенту від імені президента, який є главою комітету з економічних реформ.

Звертаючись до губернаторів, Акімова попросила їх провести перші засідання регіональних комітетів не пізніше 10 квітня.

Перший заступник також зазначила, що звіти керівників регіональних комітетів з економічних реформ мають бути щотижневими.

"Президент вимагає від мене щотижневого звіту про стан підготовки програми економічних реформ як на національному, так і на місцевому рівнях", - сказала Акімова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...