Україна відправить до Афганістану своїх людей

Четвер, 8 квітня 2010, 19:47
Україна готова відправити до Афганістану ще 7 військових спеціалістів.

Про це повідомив начальник Генштабу - головнокомандувач збройних сил, генерал армії Іван Свида під час зустрічі з директором міжнародного військового штабу НАТО генерал-лейтенантом Джо Годдеріжем.

"Ми готові у травні направити до складу міжнародних сил сприяння безпеці у цій країні 4 спеціалістів з утилізації вибухонебезпечних речовин і 3 спеціалістів зі знешкодження вибухових пристроїв у листопаді", - сказав Свида.

Крім того, він наголосив що Україна чітко виконує усі досягнуті домовленості в рамках робочого плану військового комітету Україна-НАТО на 2010 рік.

"Стратегічний курс європейської інтеграції нашої держави залишається незмінним. Україна продовжуватиме виконувати взяті на себе на 2010 рік міжнародні зобов'язання і домовленості", - зазначив головнокомандувач.

Зокрема, Свида повідомив, що на завершальному етапі знаходиться процес підготовки підрозділу радіаційного, хімічного і біологічного захисту збройних сил до участі у міжнародному навчанні "Голден Маск - 2010".

Він також додав що наразі опрацьовується проект технічної угоди з польськими колегами щодо участі 3 українських військових медиків у складі польської групи реконструкції провінції Газні міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані.

Крім того, начальник Генштабу підкреслив: "Ми налаштовані на зміцнення і поглиблення нашої співпраці з альянсом при одночасному налагодженні добросусідських відносин, у першу чергу, з Росією".

У свою чергу Годдеріж наголосив, що НАТО високо цінує незмінність обраного Україною стратегічного курсу.

"В альянсі також сподіваються, що Україна позитивно розгляне можливість участі у антипіратській операції НАТО "Ocean Shield", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News