Лавров у Києві демонструватиме світові, що Україна - "зона впливу" Москви?

П'ятниця, 9 квітня 2010, 09:01


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час візиту до Києва навряд чи зрушить з місця накопичені двосторонні проблеми.

Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко у коментарі "Німецькій хвилі".

Він зазначає, що Лавров має намір незабаром завершити кар'єру міністра закордонних справ РФ.

До того ж, за словами експерта, ні Київ, ні Москва досі так і не спромоглися створити перелік пріоритетів з подолання суперечностей між двом країнами.

А отже, проривів у таких питаннях, як завершення розподілу морського кордону чи майбутнє оренди української території російським Чорноморським флотом, чекати не слід, вважає Небоженко.

"Всі чудово розуміють, що для вирішення накопичених за останні роки проблем потрібна копітка робота двосторонніх комісій, інтенсивна човникова дипломатія та багато інших зусиль", - каже він.

Експерт не виключив, що візит Лаврова означатиме радше сигнал для Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки про те, що "зона геополітичного впливу Москви знову пролягає аж до західних кордонів України".

Така демонстрація, на думку Небоженка, конче важлива для Кремля після підписання в Празі президентами США та Росії нової угоди про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Як очікується, Лавров відвідає Київ 9-10 квітня.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...