Мер Одеси не бачить підстав для перевиборів і не дає шансів Боделану

П'ятниця, 9 квітня 2010, 10:49


Мер Одеси Едуард Гурвіц не бачить підстав для своєї відставки і перевиборів одеського міського голови.

Про це він сказав газеті "Комерсант-Україна", коментуючи проект постанови "Про призначення позачергових виборів одеського міського голови", зареєстрований у Верховній Раді Інною Богословською, Олексієм Костусювим і Миколою Шмідтом.

У пояснювальній записці до нього йдеться, що підставою для позачергових виборів стали "факти порушень Конституції і чинного законодавства" Гурвіцем.

"Інтереси одеського міського голови суперечать інтересам територіальної громади", - стверджується в проекті. Зокрема, говориться про необґрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 2008 році.

Костусєв зазначив, що одесити на зустрічах із ним говорили про "безгосподарність, недбалість, злочинне ставлення до мешканців Одеси з боку муніципалітету".  

А Богословська сказала виданню: "В Одесі немає ні води, ні тепла, а Гурвіц останнім часом поводиться як пахан якийсь!".

Сам же Гурвіц запевнив: "В Одесі усе в порядку, а те, що написано в цьому документі (проекті постанови), не має жодних підстав".

"Із тим же успіхом вони могли написати, що мене потрібно судити, бо я інопланетянин!", - заявив він газеті.

Мер також заявив, що Костусєв, який нещодавно став головою АМКУ, але ще не склав депутатські повноваження, особисто зацікавлений у його відставці.

"Костусєв в ефірах багатьох одеських телекомпаній у цілковито безпардонній формі займається обманом одеситів! І при цьому каже, що буде балотуватися в мери. Але він балотується з 1994 року, і що? Жодних шансів у нього немає", - завив Гурвіц.

При цьому він спростував інформацію про те, що ініціатором проведення позачергових виборів мера Одеси є Руслан Боделан, який обіймав цю посаду у 2002-2005 роках, останні роки проживав у Росії, а 9 квітня збирався приїхати в Україну.

"По-перше, Боделан - громадянин Росії, по-друге - і він, і Костусєв користуються в Одесі такою популярністю, що ніхто з них не має шансів бути обраним мером міста", - заявив Гурвіц.

Сам Боделан відмовився прояснити ситуацію. "Я поки не буду це коментувати", - сказав він виданню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування