Янукович поки що розбирає завали

П'ятниця, 9 квітня 2010, 20:07

Президент Віктор Янукович вважає, що Україна має щороку нарощувати не менше 6-7% ВВП.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє прес-служба президента.

"Ми розуміємо, що якщо ми не будемо щороку нарощувати не менше 6-7% ВВП, ми пастимемо задніх до кінця віку", - зазначив президент.

"Тому ми поставили перед собою дуже амбітну задачу - побудувати економіку і пріоритети розвитку країни таким чином, щоб вони давали нам можливість ефективно вирішити це завдання", - наголосив Янукович.

Говорячи про ситуацію в Україні, він зазначив, що наразі триває робочий процес відновлення системи державного управління.

"Поки що ми розбираємо завали, що дісталися нам від попередників, а потім вже можна буде будувати плани на майбутнє. В Україні накопичилося дуже багато проблемних питань", - зазначив президент.

"Економіка, система державного управління фактично зруйновані. Був зруйнований і головний принцип демократії, про яку так багато говорили. Закони підмінялися принципами політичної доцільності", - зазначив Янукович.  

Янукович також сказав: "Під час зустрічей з керівництвом Росії - президентом Дмитром Медведєвим та прем'єром Володимиром Путіним - ми обговорювали різні напрямки, на яких нам добре було б об'єднати зусилля і отримати ефект від співпраці. Зокрема, в енергетичній сфері".

Він також зазначив, що вирішення того чи іншого питання треба розглядати не як перемогу якоїсь зі сторін - України чи Росії - а як спільні взаємовигідні програми, які відповідатимуть національним інтересам наших держав.

Янукович висловив сподівання, що під час візиту президента РФ Дмитра Медведєва до України багатьом питанням буде дано "зелене світло" для роботи.

Під час зустрічі президент та міністр закордонних справ РФ обговорили також організаційні питання, пов'язані із реалізацією проекту "Потяг Перемоги", яким з Білорусі і України до російської столиці прибудуть ветерани Великої Вітчизняної війни.

Лавров ще раз підтвердив готовність Медведєва разом з президентами України та Білорусі особисто зустріти "Потяг Перемоги" у Москві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
10:09
Укрупнення університетів: міністр Лісовий назвав принципи, якими керується МОН
Усі новини...