У Януковича є плани на Обаму

П'ятниця, 9 квітня 2010, 21:14
Президент Віктор Янукович через кілька днів може зустрітися у Вашингтоні з президентом США Бараком Обамою.

Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Янукович перебуватиме у США з робочим візитом з 11 по 14 квітня для участі в саміті з питань ядерної безпеки на запрошення Обами. Зараз опрацьовуються деталі робочої зустрічі двох лідерів.

Очікується, що на цей міжнародний форум прибудуть лідери 46 держав.

Янукович візьме участь в офіційних заходах саміту, зокрема, у пленарних засіданнях і окремих зустрічах глав держав.

"Пріоритетом для президента України є переговори з керівництвом МВФ і Світового банку, що необхідно для відновлення активної співпраці України з цими фінансовими організаціями", - йдеться у повідомленні.

Під час перебування у Вашингтоні Янукович також планує провести зустріч з представниками американських ділових кіл і політичної еліти.

Крім того, президент вшанує пам'ять Тараса Шевченка, пам'ятник якому встановлено у Вашингтоні, і зустрінеться з українською громадою.

Програма візиту Януковича також передбачає проведення переговорів з лідерами окремих країн-учасниць саміту.

Проробляються, зокрема, робочі зустрічі українського президента з президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лула да Сілвою, прем'єр-міністром Індії Манмоханом Сінгхом, прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером, главою КНР Ху Цзіньтао.

Також Янукович планує зустрітися у Вашингтоні з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Росії Дмитром Медведєвим, прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і президентом Франції Ніколя Саркозі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...