В Америці здивувалися вибором Азарова в боротьбі з Тимошенко

Понеділок, 17 травня 2010, 11:17
 

Американські експерти висловили здивування в зв'язку з тим, що до перевірки уряду буде залучена адвокатська контора, яка не має досвіду аудита.

Про це пише газета Комерсант із посиланням на члена Асоціації судових адвокатів штату Нью-Йорк, який попросив не називати його імені.

"Власники фірми Плето Качеріс і Боб Траут добре відомі в юридичному світі як судові адвокати. Але аудит раніше не входив у сферу їхньої діяльності", - заявив він. 

У відповідь на запит видання фірма Trout Cacheris повідомила, що буде координувати роботу "команди професійних юридичних і консалтингових компаній".

Серед них - міжнародне агентство з розслідувань Kroll, Inc., що має офіси в 55 містах світу, і одна з найбільших юридичних фірм Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP, представництва якої знаходяться у Вашингтоні, Лондоні, Женеві і Москві. 

Головною же метою аудиторської перевірки, відповідно до заяви співвласника фірми Плето Качеріса, є "виявлення проблем, що заважають Україні повністю реалізувати свій економічний потенціал". 

Обидві компанії, притягнуті власниками Trout Cacheris до розслідування, мають досвід спілкування з українською владою.

У 2001 році на замовленням власника компанії EastOne Віктора Пінчука агентство Kroll проводило розслідування про причетність президента Леоніда Кучми до убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Після шестимісячного розслідування агентство заявило, що "немає ніяких підстав вважати, що президент Кучма якимсь чином причетний до убивства". 

У свою чергу юридична фірма Akin Gump представляла інтереси власника футбольного клуба "Шахтар" Ріната Ахметова в судовому процесі проти інтернет-видання "Оглядач".