Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сестру Парубія досі тримають під вартою у лікарні?

Середа, 19 травня 2010, 10:44

Сестра депутата Андрія Парубія досі перебуває у лікарні, біля якої чергують співробітники міліції.

Про це з трибуни парламенту у середу заявив депутат групи "За Україну" В'ячеслав Кириленко.

"З вчорашнього вечора сестра Парубія за наполяганням лікарів "Швидкої допомоги" переведена до лікарні, де перебуває під наглядом лікарів і дотепер, але протягом всієї ночі і станом на цю секунду біля лікарні чергують співробітники міліції", - сказав він.

"Тому затримання сестри Парубія продовжується, і ми розцінюємо це як початок широкомасштабних політичних репресій проти опозиції", - додав Кириленко.

При цьому він обурився тим, що правоохоронні органи "навіть не намагаються притягнути до відповідальності тих, хто захоплював робочі місця опозиціонерів (під час подій 27 квітня у парламенті), а самих депутатів від опозиції по-звірячому бив, завдавши їм численних тілесних ушкоджень".

"Вся увага правоохоронних органів прикута до переслідування людей, які стали на захист національних інтересів України", - заявив Кириленко.

Він також додав, що група "За Україну" вимагає "негайного припинення політичних переслідувань" і притягнення до відповідальності організаторів і виконавців "брудної провокації проти сестри Парубія".

"Тиск і залякування не змусять нас замовкнути і скласти руки", - заявив Кириленко.

У вівторок заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявила, що сестра Парубія звільнена з-під варти.

Як відомо, рідна сестра Андрія Парубія - Олена Парубій, яка обіймає посаду начальника управління по роботі з фізособами Департаменту Податкової інспекції Сиховського району Львова, була затримана у вівторок за одержання хабара у 2000 доларів.

Сам депутат називав затримання його сестри репресією проти його родини з боку влади.

На минулому тижні прокуратура завела на депутатів Парубія та Гримчака справу за події у Верховній Раді 27 квітня під час ратифікації угоди про перебування ЧФ РФ в Криму.

Генпрокурор також вимагає зняття недоторканності з цих двох депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування