Регіонал вважає, що Україна має для Росії "більшу небезпеку впливу"

Неділя, 2 травня 2010, 12:59

Україна може показати Росії, що можна обходитися без диктатури, вважає народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Україна має для Росії більшу небезпеку щодо впливу на неї", - заявив він у ефірі Радіо "Свобода".

"Бо якщо у нас будуть реформи нормальні, якщо у нас буде покращуватись життя і ми покажемо слов'янському світу (бо Росія - це слов'янський світ), що можна обходитись без диктатури, мати опозицію, ЗМІ вільні, і досягати успіху - я не знаю, що буде з громадською думкою в Росії", - сказав Зубанов.

"Я думаю, що з цього боку Україна для Росії, і в світі, і для росіян пересічних, вона ще більшу загрозу викликає, ніж те, що Ви (журналіст) сказали гіпотетично про Чорноморський флот", - заявив він.

"Так що якщо ми будемо нормальною державою консолідованою, яка там загроза? Ви знаєте, скільки там кораблів взагалі? 7 кораблів (у ЧФ РФ)", - запевняє "регіонал".

Зубанов також висловився за швидшу демаркацію кодонів із Росією.

"Наступне питання складне - це демаркація кордонів. У нас же немає з Росією зараз кордонів. Якщо ми хочемо рухатися до Європи, в безвізовий режим, у спільний простір економічний, то цього не буде, якщо у нас не буде визначених кордонів, які проголошені у Верховній Раді, потім ратифіковані Держдумою Росії", - заявив він.

"Якщо Росія просто так погодиться, щоб нам Керченську протоку віддати, інші території... Україна тут більше зацікавлена в цьому питанні", - вважає Зубанов.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...