Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держмитниця запевняє: "зелений коридор" у "Борисполі" працює

Неділя, 2 травня 2010, 16:55

Державна митна служба спростовує інформацію про припинення дії "зеленого коридору" у пасажирських залах аеропорту "Бориспіль".

"Інформація щодо припинення дії зеленого коридору у пасажирських залах Бориспільського аеропорту не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні прес-служби Державної митної служби.  

Оформлення пасажирів та багажу відбувається у повній відповідності до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (Кіото 1973), наказу Держмитслужби від 18.02.06 № 137 "Про затвердження правил застосування спрощеного порядку здійснення митного контролю предметів, що переміщуються громадянами, які прямують авіаційним транспортом", статті 42 (вибірковість митного контролю) , статті 68 (спрощений митний контроль) Митного кодексу України, запевняє служба.

На підтвердження тому Держмитниця наводить інформацію, що з 8 вечора 1 травня до 9 ранку 2 травня прибув 21 рейс і "зеленим коридором" скористалися 1596 пасажирів, а "червоним" - 75 пасажирів; водночас, вилетіло 32 рейси і "зеленим коридором" пройшло 3836 пасажирів, а "червоним" - 38 пасажирів.

А з 9 ранку до 13 години 2 травня вилетіло 24 рейси і пройшло 2944 пасажири; прилетів 21 рейс і пройшло всі процедури 1500 пасажирів. Яким "коридором" - не уточнюється.

Держмитслужба зазначає, що пасажир самостійно обирає "зелений" чи "червоний" коридор для проходження митного контролю.

"Що стосується перевірки багажу на рентген-установках, то ця процедура жодним чином не є визначальною ознакою "червоного" чи "зеленого" коридору. Рентген-установки - це складова забезпечення фізичної безпеки польотів та життя громадян", - сказано в повідомленні.

"Крім того, це дієвий засіб виявлення небезпечних для життя речовин, а також предметів, заборонених до переміщення через кордон", - додає служба.

Прес-служба наголошує, що "завданням митників, з-поміж іншого, є недопущення ввезення в Україну небезпечних предметів та речовин".

"На сьогоднішній день це завдання рівнозначно важливе для митників всього світу і викликане активізацією глобальних загроз", - зазначається в повідомленні.

Раніше агенція УНІАН із посиланням на свого кореспондента повідомила, що українська митниця знову скасувала "зелений коридор" в аеропорту "Бориспіль" і вимагає від усіх пасажирів, які прилітають до України, пропускати усі речі через спеціальні сканери.

При цьому митники нібито не пояснили причини таких вимог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...