Міліція запевняє, що лише допитала і вже відпустила людей Тягнибока

Неділя, 2 травня 2010, 18:27


У МВС заперечують факт затримання членів ВО "Свобода" Андрія Мохника, Руслана Андрійка та Андрія Іллєнка.

"Це повідомлення не відповідає дійсності", - заявляє прес-служба столичної міліції у неділю, реагуючи на повідомлення ВО "Свобода" про затримання міліцією вищезазначених осіб, поширене в суботу, 1 травня.

"Вчора до Слідчого управління ГУ МВС України у Києві викликалися для допиту як свідки вищевказані особи", - повідомляє прес-служба столичної міліції.

"Справу за ст. 293 Кримінального кодексу України "Групове порушення громадського порядку", як відомо, відкрито по факту групових порушень громадського порядку, які відбулися біля стін Верховної Ради 27 квітня цього року", - наголошується в повідомленні.

За даними київської міліції, Мохник "пробув у слідчому управлінні з 09:30 до 12:30", Іллєнко - з 10:20 до 11:35, Андрійко пробув там з 13:11 до 13:48.

"Під час допиту з ними був присутній юрист організації, який особисто своїм підписом засвідчив час, коли вони покинули стіни главку київської міліції", - зазначається у повідомленні.

"У слідчому управлінні київської міліції розслідуватимуть зазначену справу як і належить - об‘єктивно, неупереджено та всебічно з метою повного дослідження обставин події, що сталася біля Верховної Ради", - запевняє столична міліція.

"Жодних інших мотивів, в тому числі політичних, у міліції немає", - наголошується у повідомленні.

Водночас, у ньому немає жодної інформації про члена політради ВО "Свобода", журналіста Ігоря Мірошниченка, який, за даними ВО, також був затриманий міліцією.

У суботу ВО "Свобода" поширила інформацію про затримання працівниками МВС декількох своїх керівників за організацію акції протесту під Верховною Радою 27 квітня.

Так, за даними ВО, було затримано заступника голови ВО "Свобода", голову Київської міськорганізації об'єднання Андрія Мохника, члена політради Ігора Мірошниченка, заступника голови Київської міськорганізації Андрія Іллєнка та заступника голови Київської міськорганізації ВО, керівника "Студентської Свободи" Руслана Андрійка.

Повідомлялося також, що проти всіх зазначених осіб "порушено кримінальну справу за статтею 293". Затримання у "Свободі" називали безпідставним.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
Усі новини...