БЮТ проситиме Європейський суд "зупинити Януковича", який робить "страшні речі"

Четвер, 20 травня 2010, 13:39

БЮТ має намір звернутися до Європейського суду з прав людини з вимогою "зупинити" Віктора Януковича "у зведенні політичних рахунків з пересічними громадянами України".

"Змушені констатувати, що хвиля політичних репресій, яка покотилася країною, почала зачіпати не лише народних депутатів-опозиціонерів та їх родичів, а й десятки тисяч службовців та підприємців", - сказано у заяві БЮТ.

БЮТівці заявляють, що влада на місцях утискає прихильників Юлії Тимошенко.

"Хочемо повідомити, що в регіонах відбуваються ще страшніші речі.  В усіх областях влада збирає інформацію про політичні симпатії службовців. Практично всі довірені особи  Юлії Тимошенко на президентських виборах зазнають нечуваних утисків", - заявляють вони.

За словами БЮТівців, проти цих людей "висувають сфабриковані звинувачення; вже заарештований директор Євпаторійського порту, який теж був довіреною особою Тимошенко".

"Людей, які відкрито заявляли про підтримку Тимошенко на виборах, масово звільняють з роботи, часто за прямими вказівками губернаторів. У нас є всі підстави стверджувати, що Янукович проводить масштабні політичні репресії за ознакою партійної приналежності", - сказано у заяві.

У БЮТ також зазначили, що їхні представники ведуть "щоденний моніторинг випадків репресій в усіх регіонах України".

"Уже накопичено тисячі прикладів. Ці матеріали ретельно систематизуються. Усі справи ми передамо до дипломатичних представництв в Україні, моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи і будемо наполягати на проведенні термінових дебатів ПАРЄ по ситуації в Україні", - йдеться у заяві.

Українська правда