Медведька назвали "ворогом преси номер один"

Понеділок, 3 травня 2010, 09:29

Генпрокурора Олександра Медведька названо ворогом преси номер один в Україні за минулий рік.

Про це сказав голова правління міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна" Костянтин Квурт в ефірі Радіо "Свобода".

3-го  травня відзначають Міжнародний день свободи преси. У Києві на прес-конференції "Свобода слова в Україні. Вороги преси-2009" назвуть імена чиновників, які особливо відзначилися в питанні утисків журналістів.

"Генпрокурор Медведько - один із ворогів преси, він там на першому місці вийде", - повідомив Квурт.

За його словами, від нової української влади навряд чи варто чекати на прогрес у питанні свободи слова.

"Є така річ, як енергетика. І ця енергетика, яка виходить від нової адміністрації, говорить про те, що їм це зайве - така річ, як свобода преси та шанобливе ставлення до журналістів", - сказав голова правління "Інтерньюз-Україна".

"Вітається те, що постфактум вони обіцяли розслідувати випадки насильства проти журналістів, але ми ще побачимо, до чого призведуть ці розслідування, бо всі резонансні справи, які були до того, не розслідувалися Генеральною прокуратурою", - зазначив Квурт.

Як відомо, раніше міжнародна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила відкритий лист до президента України Віктора Януковича, в якому заявляється про утиски журналістів в Україні і вимагається захистити свободу слова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування