Кириленко нагадує владі, що з опозицією треба рахуватися

Понеділок, 3 травня 2010, 10:59
 

Депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко вважає, що відмова влади від діалогу з опозицією провокує громадянське протистояння.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ТВі 2 травня, передають Українські новини.

"Якщо виходити з того, що і надалі буде саме така практика: ми і бюджет будемо приймати, і зміни до бюджету, і всі закони, і всі програми без вас, або не з огляду на вашу точку зору... тоді це приведе до того, що країна не зможе працювати, тому що усі будуть тільки про це і говорити", - сказав він.

"Люди вже обурені, а вони в такому випадку будуть обурюватися ще більше. І замість реформ, стабільності і модернізації буде громадянське протистояння", - сказав депутат.

При цьому Кириленко підкреслив, що опозиція ні в якому разі не зацікавлена в громадянському протистоянні, однак для стабілізації ситуації влада має усвідомити свої помилки і перейти до конструктивного діалогу з опозицією, зокрема - у стінах парламенту.

Він також зазначив, що влада має представляти інтереси всього населення країни і якщо частина суспільства не сприймає ті або інші ініціативи, то з такою думкою теж необхідно рахуватися.

"Треба на це реагувати владі? Я думаю, що треба. Якщо це влада всеукраїнська. Якщо ж вона представляє тільки частину українського народу, вузьку частину - 30% від усієї кількості (населення), дещо більше, які віддали голоси за Януковича, тоді виникає питання щодо суспільної легітимності такої влади", - сказав депутат.

Кириленко вважає, що ігнорування владою опозиції не відповідає принципам демократії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування