У Путіна заявляють, що "Репортери без кордонів" не побачили його позитивні зрушення

Вівторок, 4 травня 2010, 18:32
 

Прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков заявив, що "Репортери без кордонів", що у своїй щорічній доповіді назвали Володимира Путіна ворогом вільної преси в Росії, знаходиться в полоні стереотипів.

"Звичайно, хотілося б знати критерії, якими керувалися укладачі доповіді, щоб реагувати на подібні вигадництва. Однак із критеріями ніде ознайомитися не вдалося", - сказав Пєсков.

"Імовірно, автори доповіді як і раніше знаходяться в полоні стереотипів або поверхово володіють темою, не бажаючи бачити політичні зрушення в Росії", - зазначив Пєсков.

За його словами, ті, хто складав доповідь для "Репортерів без кордонів", "і не знають, що усе більша кількість ЗМІ в Росії стає економічно незалежною, не знають, що останнім часом у рази збільшилася кількість електронних ЗМІ, що працюють на території країни".

"Дивним чином автори доповіді ігнорують ті зусилля, які починав особисто Путін в останні 10 років для поліпшення ситуації в країні", - сказав Пєсков.

У понеділок міжнародна організація "Репортери без кордонів" опублікувала список 40 лідерів, що представляють, на її думку, найбільшу загрозу для ЗМІ у світі.

Зокрема, у список увійшли прем'єр РФ Володимир Путін і президент Чечні Рамзан Кадиров.

У повідомленні "Репортерів без кордонів" відзначається, що в список включені люди, "які не переносять пресу, вважають її ворогом і прямо нападають на журналістів".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування