Азаров знає, що Росії без України не вижити

Середа, 5 травня 2010, 13:31
 

Україна не може самостійно розвивати галузь авіабудування.

Про це заявив на брифінгу в середу прем`єр Микола Азаров, коментуючи плани розвитку відносин із Росією в цій сфері.

"Абсолютно очевидно, що ми не піднімемо самостійно свій авіабудівний комплекс. У нас немає ринку такого. Навіть літак ми самі зробити не можемо. Ну, припустимо, знайдемо ресурси й зробимо самі літак, а де ринок для цього літака?" - сказав АЗАРОВ, підкресливши, що авіабудування може бути рентабельним лише в тому випадку, якщо є ринок збуту продукції.

"Ось якби ми вийшли на серійне виробництво, скажімо, в 50-100 літаків на рік, і був би для цього ринок, ось тоді ми могли б сказати, що ми не лише збережемо своє авіабудування, не лише його розвинемо, але й дамо йому перспективу", - сказав він.

"Цей ринок відкривається лише на рівні співпраці з Росією. Й ми прямо говоримо російським партнерам: ви без нас не виживете, нам теж без вас дуже важко вижити. Тому давайте думати про те, як скооперуватися й на якій базі", - сказав прем`єр.

При цьому він підкреслив, що якщо ми вкладемо кошти в модернізацію заводів, то Україна нічого не втратить, а лише отримає нові модернізовані підприємства.

Також Азаров зазначив, що в оцінці дій уряду на сьогоднішній день дуже багато спекулятивних заяв, а політика уряду насправді полягає в тому, щоб знайти ресурси для модернізації з метою підвищення конкурентоспроможності й виходу на міжнародні ринки.

Крім того, за словами Азарова, Україна вітатиме співпрацю в авіабудуванні не лише з Росією, але й з іншими країнами.

"Ми укладатимемо взаємовигідні угоди на інтеграційній, на коопераційній, на будь-якій основі заради вирішення одного глобального завдання - модернізації нашої економіки", - підкреслив він.

Як повідомлялося, прем`єри Росії та України планують активізувати співпрацю у галузі авіабудування й суднобудування і вже дали доручення профільним міністерствам налагодити повномасштабну кооперацію у галузі авіабудування підприємств Російської об`єднаної авіаційної будівної корпорації та українського Державного авіабудівного концерну "Антонов".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування