Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попередив Захід, що Янукович вчинив другий Чорнобиль

Середа, 5 травня 2010, 22:12
 

Віктор Ющенко засуджує кроки української влади і бачить своїм завданням припинення тих процесів, які повертають Україну на 5 років назад.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій агенції DPA (Deutsche Presse-Agentur).

За його словами, нинішні події в Україні не дозволяють відходити від політики усім, для кого майбутнє країни - не порожній звук, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Ющенко наголосив, що задля майбутнього України слід об'єднувати активних громадян, громадянське суспільство, створювати широкий громадський рух.

"Основним моїм завданням зараз я бачу припинення тих процесів, які повертають Україну на 5, на 10 років назад", - наголосив він.

Говорячи про угоди, укладені Януковичем у Харкові, Ющенко сказав: "Те, що сталося 21 квітня у Харкові, а потім 27 квітня у парламенті, є аналогом Чорнобильської катастрофи у історії української дипломатії. Це відверта поразка, наслідки якої відчують мінімум три покоління українців".

Президент України 2005-2010 років додав, що особливого значення увага ЄС до України набуває в контексті останніх російських ініціатив - насамперед пропозиції російського прем'єра Володимира Путіна про можливе об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу".

"Хочу застерегти: питання такого рівня - це не "внутрішнє питання двох урядів", як дехто поспішив прокоментувати", - підкреслив Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...