Тимошенко: бюджет спрямований на повернення грошей, витрачених на вибори

Четвер, 6 травня 2010, 15:30
 

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що у бюджеті 2010 не передбачено жодної з реформ, обіцяних Віктором Януковичем на виборах президента.

Про це вона заявила в четвер на засіданні опозиційного уряду, присвяченому аналізу головного фінансового  документу.

Вона наголосила, що Янукович обіцяв суттєво скоротити дефіцит держбюджету та покращити економічне зростання України, однак в бюджеті навіть "плановий офіційний" дефіцит зріс майже вдвічі, що на її переконання, створить умови для збільшення темпів інфляції, знецінення гривні та зростання державного боргу.

Також Тимошенко наголосила, що в бюджеті не передбачено виконання таких обіцянок Януковича як зменшення податкового тиску на бізнес (зокрема щодо впровадження 5-річних податкових канікул для малого бізнесу), а крім того планується значно підвищити ставку єдиного податку.

Те ж саме, за словами Тимошенко, стосується і реформи місцевого самоврядування та низки соціальних реформ. Так у документі не передбачено збільшення виплат на народження дитини та утримання дітей до трьох років.

"Також хотіла б окремо підкреслити, що цей бюджет в усіх своїх складових фіксує велику різницю між дуже заможними людьми і дуже бідними", - сказала вона.

"Всі видатки, закладені в цьому бюджеті, спрямовані на підтримку тих корпорацій, які оточують Януковича які прийшли по суті відробити ті гроші, які вони витратили на вибори", - додала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News