Російський посол продовжує переконувати, що обмін флот на газ вигідний Україні

Четвер, 6 травня 2010, 16:01

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов стверджує, що з ухваленням рішення про продовження базування ЧФ РФ у Криму вартість оренди збільшена до $ 1,8 млрд на рік.

"Я ніяк не можу погодитися з думкою політиків, які стверджують, що відбувся розмін флоту на газ", - заявив він журналістам у Севастополі в четвер після зустрічі з мером Севастополя Валерієм Саратовим.

"Це не так. Було прийняте рішення про істотне збільшення вартості орендної плати за перебування російського флоту і зараз це приблизно $ 1,8 млрд у рік", - заявив він

За твердженням Зурабова, "українська сторона прийняла рішення про те, що ці кошти вона хотіла б одержати додатковими обсягами постачання газу, що є абсолютно виправданим".

"Цей ресурс перетворює Україну на регіонального гравця на газовому ринку, тому що це додаткових 10 млрд. кубометрів газу практично безкоштовно, якщо це обчислювати від існуючого рівня цін", - сказав він.

"По-друге, це серйозний інвестиційний ресурс, який дасть можливість зовсім по-іншому будувати перспективи розвитку хімічної промисловості і низки інших галузей", - сказав посол.

На думку Зурабова, під час візиту президента Росії Дмитра Медведєва 17-18 травня в Україну і його зустрічі з президентом України Віктором Януковичем також будуть обговорюватися питання, пов'язані з базуванням Чорноморського флоту, "оскільки політичні рішення зараз прийняті і треба правильно їх інтерпретувати".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування