Наливайченко: Суддя-колядник небезпечніший за будь-якого шпигуна

П'ятниця, 7 травня 2010, 09:54
Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що колишній суддя Ігор Зварич для українських громадян небезпечніший за будь-якого іноземного шпигуна.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, у справі є вже 37 епізодів того, як Зварич "в судовій мантії в службових кабінетах, у тому числі через приниження людей, брав гроші за вирішення судових питань".

Наливайченко також заявив, що під Зваричем існувала "ціла піраміда" суддів-корупціонерів.

"Як людина, яка керувала СБУ, я розумію, що це не єдина піраміда. Я думаю, тепер за цю справу потрібно взятися як за важіль, і очистити всю судову систему. Тоді буде зрозуміліше і політикам, і парламентарям, в чому сенс судового реформування", - сказав він.

"На мій погляд, зараз вся система прогнила. І взагалі, якщо в ній можна вибудувати піраміду так, як вона була вибудувана Зваричем, то це не судова система. Значить, немає стримувань, противаг немає, немає контролю, - а значить, взагалі немає правосуддя", - додав Наливайченко.

Він також зазначив, що після затримання Зварича, деякі високопосадовці намагалися його звільнити. На уточнююче питання, хто саме, Наливайченко заявив:

"У тому числі і один із заступників товариша Балоги. Він чудово розуміє, кому я передаю привіт. Навіть якщо слідство його ще не допитало, думаю, в матеріалах все це вже є".

"Тому хай краще пан Зварич здасть поплічників. А не мішечки, які він підписував, - нехай, до речі, скаже, для кого вони стояли. Це теж задокументовано і в матеріалах слідства є. Я не маю права розкривати слідчу таємницю, але дуже просив би пана Зварича відкрити її публічно на судовому засіданні", - сказав Наливайченко.

Як відомо, наприкінці 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно тодішнього голови Апеляційного адмінсуду Львова Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду співробітники СБУ і Генпрокуратури вилучили $1 млн. і 2 млн.грн.

Зараз Зварич перебуває в Лук'янівському СІЗО в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News