Громада Хоружівки запрошує Литвина подивитися, як вони топлять соломою

П'ятниця, 7 травня 2010, 16:11

Жителі села Хоружівка запрошують спікера Володимира Литвина оглянути виробництво солом'яних гранул і роботу котла на цьому виді палива.

Текст відкритого листа оприлюднила сумська інтернет-газета "Сотня", повідомляє Уніан.

У листі згадується вислів Литвина "про солому" щодо останніх україно-російських газових угод.

Жителі Хоружівки наголошують, що "в рідному селі Віктора Ющенка є успішний досвід використання соломи як джерела енергії".

"У Хоружівці вже як півроку працює котельня на солом'яних пілетах, що опалює площу в 3,5 тис. кв. м. В сусідньому селі Гринівці ці пілети виробляють із сировини, що виростає на полях навколо села", - сказано у листі.

"Ми вважаємо, що успішний досвід, що з ініціативи президента Віктора Ющенка був впроваджений у його рідному селі, можна було б поширити і на інші регіони України замість того, щоб торгувати її територією. Використання "солом'яної технології" при опалюванні дає ефект в економії в 2,3 рази. Створено додаткові робочі місця, збільшилися, відповідно, платежі в місцевий бюджет", - додають хоружівці.

У зв'язку із цим громада Хоружівки запрошує Литвина до себе у село, щоб він "на власні очі" пересвідчився у тому, "як на батьківщині Віктора Ющенка "топлять соломою" і почувають себе комфортно, бо не зобов'язані за це нікому і нічому, окрім власної праці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News